Happy New Year
Door: Hugo en Angelle
Blijf op de hoogte en volg Hugo & Angelle
02 Januari 2009 | Nederland, Amsterdam
Ondertussen is Hugo ook al helemaal ingeburgerd op het schip en zijn we aan onze 5de week samen op het schip aangekomen. We hebben al veel leuke dingen gedaan! Helaas hebben we ondertussen nogsteeds geen kamer voor ons samen, maar we slapen gewoon meestal bij Angelle. We kijken wel heel erg uit naar ons eigen plekje, want al dat heen en weer gesleep met Hugo’s spullen en nog geen thuis-gevoel hebben zijn we nu wel zat! Hoewel Angelle’s kamergenoot best relaxed is en ons heel erg helpt met het samen zijn is het toch wel heel erg vervelend om met zijn 3en op een kamertje te zitten die eigenlijk al veel te klein is voor 2 personen. En Kat heeft ook de vervelende gewoonte om als een vleermuis te leven! Ze slaapt overdag en ‘s nachts heeft ze hele gesprekken met haar vrienden die ze uitnodigd! Bovendien zet ze altijd de verwarmin op z’n hoogst wat niet echt lekker is als je met zijn tweeen bovenin een heel erg krap stapelbedje ligt…. Dus het is wel duidelijk dat we nu wel toe zijn aan een kamertje samen! Eigenlijk zou dat allemaal al geregeld moeten zijn, maar Hugo’s huisgenoot wilde niet verhuizen omdat hij zijn plekje onderin het stapelbed niet wilde opgeven, net zoals meer mensen die ons best zouden kunnen helpen. Dus nu wachten we op de grote wisseldag. Dat is zondag de 11de, dan gaat de helft van de crew naar huis en dan moet er wel iets geregeld kunnen worden met de kamers. Wij kunnen echt niet wachten!!!! Zodra dat geregeld is , is het hier perfect!
Dat onze roosters eigenlijk helemaal niet op elkaar afgestemd zijn, hebben we ondertussen ook ondervonden. Hugo werkt altijd veel uren achter elkaar en heeft dan ‘s avonds veel tijd. Hoewel hij ook vaak privelessen heeft tijdens de avonduren. Hugo werkt veel meer dan Angelle. Hugo maakt vaak uren van 8 tot 10 per dag , terwijl Angelle uren maakt van 5 tot 8 per dag. Maar Angelle maakt die uren dan weer verspreid over heel de dag en heeft dus ‘s avonds ook nog veel activiteiten! Dat zorgt er dus voor dat we als we geluk hebben alleen ‘s middags even bij elkaar kunnen zijn (wat bijna nooit gebeurd) en ‘s avonds samen kunnen eten en dan tussen Hugo’s lessen en Angelle’s activiteiten even bij elkaar kunnen hangen. Maar dat is dan vooral op zeedagen. Als we een port-dag hebben dan is het iets makkelijker. Als Angelle geen duty-day heeft dan hebben we vaak wel even tijd om van boord te gaan. Hoewel Hugo altijd weer vroeger terug moet zijn en Angelle later van boord kan . Gelukkig hebben we ondanks dit alweer wat leuke dagen achter de rug.!
Aangezien ze in de US geen 2de kerstdag hebben (ja daar zijn we dit jaar achter gekomen!) hebben ze besloten om van die kerstdag een zeedag te maken. Zodat al het geld lekker op de boot bleef! ;-P Kut voor ons dus, want zeedagen zijn veel harder werken! 1ste kerstdag hebben we elkaar dus amper gezien! Pas om half 12 konden we onze cadeautjes uitpakken! Gelukkig voor ons hebben ze hier dus geen 2de kerstdag zodat wij die wel lekker konden vieren! En wel in Cozumel , Mexico. Omdat Angelle met haar functie nog wel eens op de exploration desk moet helpen (excursies boeken) valt er ook heel wat te regelen als we zelf weg willen! Onze 2de kerstdag werd op deze manier dus heel speciaal! We mochten (gratis!!!!!!) met dolfijnen zwemmen! Natuurlijk was dit weer een hele speciale gebeurtenis en het feit dat we dit nu lekker samen deden maakte het een heerlijke dag! We hebben met de dolfijnen gezwommen en gekroeld! Natuurlijk zijn hier foto’s van! Voor Angelle werd het nog extra speciaal! Een jaar geleden heeft Angelle in Cancun , Mexico met dolfijnen gezwommen bij dezelfde organisatie (ik moest zo vaak aan je denken Esther!) en 1 van de medewerkers van vorig jaar werkt nu hier in Cozumel. Het allerleukste was dat de baby’s waarmee ik vorig jaar heb gezwommen nu hier zijn! En zij heeft me er nog even mee naartoe genomen. We hebben afgesproken dat we snel weer met dolfijnen gaan zwemmen en dat we dan bij haar in de groep gaan! Dan gaan we met deze dolfijnen zwemmen. Dus het blijft niet bij deze keer! We hebben al veel dingen bedacht die we nog willen doen als we tijd hebben en omdat het gratis is is dat wel heel makkelijk. Toen we vorige week in Jamaica waren hebben we bijvoorbeeld de waterval beklommen. Dat was ook heel erg leuk. Het was verschriikelijk mooi en heel gezellig. Ook dit willen we wel vaker doen. Wel een beetje jammer dat je met een heleboel toeristen in deze waterval staat , dat verstoord de magie wel een beetje. 2 weken geleden zijn we in ST Maarten geweest. Hier hebben we geen tourtje gedaan,want daar hadden we te weinig tijd voor. Dus hier hebben we een heerlijk stokbroodje hollandse kaas gegeten en aan het strand gelegen! Hetzelfde hebben we gedaan in St Thomas (maagden eiland). De stranden hier zijn echt verschrikkelijk mooi! Puerto Rico is de enige port waar we ‘s avonds zijn. Helaas is dit meestal tijdens een 70’s party dus kunnen we nooit tot het einde blijven. Afgelopen maandag wilde we met de taxi naar de mall in Puerto Rico. Maar omdat we kleingeld moesten hebben om de taxi te betalen besloten we te gaan wissellen bij het casino tegenover de haven. Natuurlijk zouden wij Hugo en Angelle niet zijn als we niet meteen besloten ook een gokje te wagen. Dus namen we 20 dollar en gingen we aan de 10 dollar blackjack tafel zitten. Een uurtje later liepen we met 115 dollar winst het casino uit! Heerlijk! Zo gaat het sparen zeker lukken! ;-) Dat casino was trouwens echt vet! Je kreeg er gewoon gratis drinken! (Nee swa, geen broodjes bapao ;-)) Dus op de portdagen vermaken we ons zeker! ;-) En voor crew wordt er ook wel veel georganiseerd hier! (bijv, filmavonden in het theater, Wii-en Buzz-avonden, lasergamen in het theater, schaatsen op de schaatsbaan, klimmen op de klimwand, trefbal, pokeravonden, karaoke, bingo (jeee) en natuurlijk heel veel dj-avonden!) Voor kerst hadden we ook nog een keer een hele avond cadeautjes inpakken voor de kinderen aan boord en voor oud en nieuw moesten er 10.000 ballonnen opgeblazen worden voor de grote ballon-drop. Dat was eigenlijk ook wel gezellig, hoewel Hugo daar anders over denkt ;-). Angelle heeft alweer geregeld dat zij binnekort een dutch-party mag hosten! Dan word er kaas, stroopwafels en bastognekoeken in geslagen in St Maarten en gaan we nederlandse muziek draaien (iig van nederlandse artiesten) . Dat wordt vast heel gezellig!
Met oud en nieuw moesten we heel de avond werken. Angelle had eerst 70’s party en Hugo lessen en daarna moesten we de countdown hosten en had Angelle nog een karaoke. We hadden wel geregeld dat we op dezelfde locatie mochten hosten (bovenop het deck, bij het zwembad, waar een schuimparty was) om 0:00 heeft Hugo Angelle natuurlijk in het zwembad gegooid en moesten we als een gek omkleden en naar de karaoke (want Angelle had Hugo overgehaald om mee te gaan zodat ze wel samen waren met oud en nieuw). Achteraf was het echt supergezellig en werd de karaoke niet meer geheel nuchter gepresenteerd. Gelukkig waren alle gasten zelf ook te ver heen om het te merken. En mensen , oud en nieuw is het dan eindelijk gebeurd! Hugo heeft zijn weddenschap ingelost! Hij heeft karaoke gezongen (always van Bon Jovi ;-)) en aan Angelle opgedragen. Er is zelf video materiaal van,maar dat zou nooit openbaar gemaakt worden, want Angelle is halverwege bijgesprongen en dat was voor veel gasten een goede reden om de karaokebar te verlaten en naar bed te gaan! Natuurlijk was voor ons de avond nog lang niet voorbij en gingen we naar onze disco aan boord. Het was een hele leuke avond en er is niet geslapen. Dus toen we vanmorgen begonnen met werken waren we nogsteeds niet helemaal nuchter ;-). Gelukkig was dat bij niemand het geval dus werd het ons niet kwalijk genomen. Angelle had ehet geluk dat ze een duty-day had :-s dus die heeft heel de dag gewerkt terwijl Hugo tussendoor lekker met 2 collega’s van het strand van St Maarten is gaan genieten. Dit keer was Angelle wel lekker vroeg klaar met een vrije avond voor de boeg, terwijl Hugo nog wat moet werken. Eigenlijk wilde we nog uit eten (omdat we morgen alweer 8 maanden samen zijn), maar helaas had Hugo weer een les. Hier op het schip in de specialiteiten restaurants kan je namelijk heerlijk luxe en onbeperkt eten voor 20 dollar per persoon (crew prijs) Echt super lekker. Dat hebben we al 1 keer gedaan, maar we hebben besloten dat we dat wel iets maandelijks willen maken!. Het zijn bijna sterrenrestaurants, zo goed!! :D
Ondertussen doet Hugo ook al mee in beide parades. In de dance-around-the-world-parade moet hij nu dansend met een zaklamp op een discobal schijnen en in de circusparade is hij een clowntje :-
D dat neusjes uitdeelt. Angelle gaat vanaf zaterdag stelten doen in de parade want ondertussen is dat al onder te knie. Ons goede voornemen voor dit jaar is onze padi halen! Dus daar gaan we nu snel mee beginnen.
Dat was wel weer even genoeg als update voor ons schipleven. Ik hoop dat alles bij jullie goed gaat. Sinds wij samen zijn gaat de tijd hier heel erg snel , dus we zijn terug voordat we het weten.
Lieve groetjes vanuit het paradijs!
En goede wensen voor het nieuwe jaar!
Xxxx Hugo en Angelle
02 Januari 2009 - 09:31
Amber En Alwin:
Lieve Angelle en Hugo
Maak er een mooi en overgetelijk 2009 van. (maar dat zal niet zo'n probleem zijn.
Dikke kus Amber en Alwin -
02 Januari 2009 - 11:36
Jeannette:
Leuk weer wat te horen. Wie heeft het verhaal geschreven? Ik lees wel dat jullie hard moeten werken maar het ook erg naar je zin hebben. De tijd gaat erg snel voorbij. Hopelijk lukt de kamer straks. groetjes en geniet ervan. -
02 Januari 2009 - 12:08
Papa En Mama:
Lieverd-s
weer een vette tijd meegemaakt samen, en nog veel leuke dingen in het verschiet ,we zijn vet jaloers op jullie maar ook heel blij dat jullie het samen zo leuk hebben,en zullen die dolfijnen ons ook nog herkennen????? dikke kus
van pippeloen -
02 Januari 2009 - 18:47
Yvette :
De beste wensen voor 2009!!!! Wat een super gave ervaring om oud op nieuwe en kerst op zo'n groot schip te vieren!!
Alleen jammer dat jullie nog steeds geen ruimte voor jullie zelf hebben...hmmm misschien wil extra licht helpen de vleermuis te verwijderen hahah Wij zijn inmiddels weer vertrokken naar onze volgende locatie namelijk de chalet!
Hou vol tot de 11e!!
x yvette -
03 Januari 2009 - 20:31
Bianca:
De beste wensen voor 2009.
Leuk om weer een verhaal van jullie te lezen. Ben er wel ff voor gaan zitten, want wat kunnen jullie schrijven zeggen. En de dingen die jullie doen....echt helemaal te gek. Toch wel een raar idee dat jullie lekker kunnen genieten van het warme weer en wij voor het 1st sinds jaren weer op de schaatsen hebben gestaan. Heel veel plezier nog en ik kijk al uit naar jullie volgende verhalen.
Bianca -
04 Januari 2009 - 14:31
Anne:
Hey Angelle en Hugo!
De beste wensen voor 2009! Maak er een mooi jaar van samen! Ik denk niet dat dat een probleem zal worden he ;) Ik kijk uit naar jullie volgende verhaal!
Liefs, Anne -
04 Januari 2009 - 18:34
Janneke!!!:
Hoi lieverds!!!
Wij zijn net uit Oostenrijk terug gekomen van mijn eerste heuse ski-vakantie!! Dus ik hoef niet helemaal vreselijk jaloers op jullie te zijn!!
Ik ben heel blij dat jullie t samen zo naar jullie zin hebben!! Vette sjit!! Ik kan inmiddels knalgoed skien!! Heb binnen 3 dagen al vloeiend de zwarte piste gedaan!! Jaja, even opscheppen hier mag wel toch??;)
Ik skien jullie met dolfijnen zwemmen enzo... pff Ben toch wel heel erg jaloers!! Ik wil dus ook echt niet weten hoe bruin jullie strakkies terug komen!!
Els is vandaag naar Italie vertrokken, ik heb nog niks van haar gehoord, maar ze had er wel super zin in. Misschien hoor je nog van dr, maar zij zal het ook wel kai druk hebben!! Ik vlief trouwens eind februari ook nog voor een lang weekend naar Florence om dr op te zoeken... Dan komen jullie nog niet terug toch?? Heb de data nou niet bepaald in mijn hoofd zitten!!
EN:
Gefeliciteerd Hugo!! Dat je nu toch eindelijk je liedje hebt mogen zingen!! En Gefeliciteerd Angelle, dat je hem zo ver gekregen hebt;).
Nou ben ik wel weer ff uitgeluld!!
Kunnen we niet een keertje bellen?? Is veel gezelliger!! Jullie kunnen een worldcard kopen en ons heel goedkoop bellen!! Deed ik in SA ook!! (TIP!!)
Dikke zoen en tot ooit!! -
04 Januari 2009 - 18:35
Weeeeer Janneke:
En natuurlijk de beste wensen!! :S -
05 Januari 2009 - 14:19
Tsju Jen:
HAPPY NEW YEAR!!!
Fijn dat jullie het zo goed hebben samen :D Ennuh.. Die kamer komt wel hoor. Nog maar ff!
Jullie hebben vast al van Jet gehoord dat ons tripje naar Londen zeeeer geslaagd was! Heb enorm veel gezien en genoten :D
Nou kinders :P
Have fun daar!
Liefs tsjujen -
11 Januari 2009 - 19:41
Kitty Den Breejen:
Hoi Angelle en Hugo,
Eerst nog de beste wensen voor 2009, ik lees dat dit jaar weer veel gaat gebeuren, vele plannen worden gesmeedt, ik hoop dat jullie lekker veel leuke, spannende en leerzame tijden gaan beleven en ons daar ook mee van laten genieten.
Ik en zelfs Henk heeft gelezen vind het prachtig. Maak er een spetterend jaar van en ik hoop dat alles naar wens zal gaan. p.s. wij hebben geschaatst gisteren en vandaag fantastische dagen. Dat moet je nu missen. Het was zo mooi in Nederland.
liefs Kitty en Henk