Hallo allemaal
Door: Hugo en Angelle
Blijf op de hoogte en volg Hugo & Angelle
15 Januari 2010 | Puerto Rico, San Juan
Het grote moment is daar.. Na weken lang mailtjes te hebben ontvangen en ongeruste telefoontjes te hebben gehad komt hier ons v olgende langverwachte verhaal van het leven op de Independence of the Seas!..
Allereerst willen we zeggen dat het nog steeds goed met ons gaat! Morgen gaan we naar Labadee, Haiti en we zijn erg benieuwd of we daar nog iets zien van de aardbeving die daar enkele dagen geleden heeft plaatsgevonden. (daar is iedereen vast wel van op de hoogte toch!?) Daarna hebben we nog een seaday en dan komen we weer in Fort Lauderdale aan. Vervolgens doen we nog z’n 14 cruises aan en dan staan we alweer voor iedereen z’n deur om te laten zien hoe bruin we weer zijn geworden :p
Maar we zullen nu even kort ;P proberen de afgelopen weken te verslaan:
De winters zijn hier over het algemeen altijd warm, kalm en zonnig. Helaas is dat dit jaar niet echt het geval.. We hebben al meerdere keren stormen meegemaakt en afgelopen week vroor het zelfs in Fort Lauderdale en dat is geloof ik de afgelopen 30 jaar niet meer voorgekomen. Er kwam zoveel stoom van het warme zeewater af dat het wel leek of de oceaan in de brand stond.. En terwijl we dit verhaal typen regent het ook hier in Porto Rico! Maar hier laten hugo en angelle zich echt niet door afschrikken en we blijven gewoon leuke dingen doen.
Zo hebben we bijvoorbeeld tijdens de week van de kerst een rondleiding gedaan door de machinekamers van het schip. Dit was echt ongelooflijk groot. Het is alsof je in een fabriek terecht komt. Je kunt er gemakkelijk een half uur rondlopen en niet een keer hetzelfde hebben gezien. Er staan brandstoftanks van meer dan 100.000 liter en waterzuiveringstanken zo groot als een huis. Het vreemde is nog dat het eigenlijk allemaal maar door 1 mannetje wordt geregeld. Via computers regelt hij de liften, verwarming in iedere kamer, verlichting, waterverbruik, elektrische deuren etc..etc.. (zie de foto’s)
Verder heeft Angelle nog meegedaan aan een talentshow. Haar onbekende talent om een sketch in slowmotion te doen was erg goed. Ze deed dit met haar hele team en het kwam er op neer dat ze aan een hardloopwedstrijd meededen, maar elkaar onder de race probeerde te vermoorden. Zonder te praten en alles in slowmotion kwam dit toch erg goed over. Helaas won een of andere rare dude met z’n gitaarnummer..
Ook hebben we ons weer erg goed vermaakt tijdens de all-crew party’s. Gratis drank en een vreemd thema doen een feest toch meestal wel weer slagen :)
Tijdens onze portday’s hebben we ook weer veel leuke dingen gedaan. Natuurlijk weer menig keer een scooter gehuurd en lekker rond de eilanden gescheurd, maar ook huren we nu vaker een mountainbike van de boot. Goed voor de conditie en het praat ook wat makkelijker :D
We zijn vliegtuigen wezen spotten op St. Maartens Airport beach, Maya ruines beklommen in Cozumel, rodelbanen afgereden in Labadee en geld gewonnen in het casino in Porto Rico! Allemaal leuke dingen, maar het allerleukste was toch wel onze duik in Cozumel.
We hebben een 2-tank dive gedaan, waarbij we met de boot naar 2 verschillende locaties gingen om te duiken. De eerste duik was op bijna 30 meter diepte en hier zagen we gigantisch grote stukken rif waar je zelfs in kon zwemmen alsof je in een grot aan het duiken was. Hier zagen we super mooie vissen, reusachtige kreeften en een enorme schildpad voorbijzwemmen.
De tweede duik was op ongeveer 20 meter diepte en ook hier zagen we gigantische rotsen van koraal waar we helemaal in gingen. Hierbij stoten we drie keer op een rifHAAI en natuurlijk de ozo gewone vissen en superkreeften ;) Met uitstek was dit de beste duik zover en hopelijk zullen er nog veel volgen!
Nou moeten jullie niet geloven dat we niks doen, want de weken rond de kerst en nieuwjaar waren uiterst slopend.. Angelle’s team miste een crew member, dus zij moesten extra veel werk doen met minder mensen en Hugo’s team was totaal uitverkocht met al hun private flowrider lessen, waardoor hugo na zijn normale uren ook nog lessen moest uitvoeren tot soms wel middernacht..
Ook moesten we extra dingen doen, zoals christmas wrapping (2000 kado’s inpakken voor alle kids) en balloon blowing (9000 balonnen opblazen voor oud-en nieuw).
Dus we hebben het druk, maar we hebben het ook erg leuk samen en we hebben allebei een leuk team.
We vermaken ons hier nog wel de komende 4 maanden :D
Allemaal nog een gelukkig nieuwjaar en we zien jullie in April weer!
Groetjes Hugo & Angelle
De foto's zijn te zien op:
en een flowriderfilmpje gemaakt door gasten van mij en een collega is te zien op:
15 Januari 2010 - 11:59
Luuc En Noor:
Hey jonge'niet'lui!
Ongelovelijk wat jullie weer hebben gedaan, slapen doen jullie ook nog?
Klinkt echt goed, ook die duik. Durf ik(luuc) nog niet met mijn oren.. Misschien toch maar eens proberen!
Dus als we jullie vragen voor de bruiloft balonnen op te blazen... haha
Geniet nog van de 14 komende cruises, hoor jullie al niet meer over "de amerikanen" dus ze zullen wel niet meer zo erg zijn ;) Spreken jullie ook al spaans?
groeten
Luuc en Noor -
15 Januari 2010 - 15:31
Nikay:
Ach, hier is het ook mooi weer. -20, sneeuw, te koud, te glad, maar wel lekker genieten van een heerlijke boswandeling op zijn tijd. Eventueel daarna een lekker pannenkoekje met de kids en de hond zijn eigen portie. Wat een gezelligheid ;)
Oke, serieus: als ik eerlijk ben denk ik dat jullie nog wel iets zien van de aardbeving aangezien ze met lepels aan het graven zijn en opruimen vaak niet in 24 uur geregeld is! ;) Dus be prepared!
Ik kijk uit naar jullie verhaal over 3 maanden en doe de zon de groeten, ik mis hem hier behoorlijk! Groeten -
16 Januari 2010 - 10:28
Pap En Mam:
lieve schatten
hopelijk zijn de weer goden ons goedgezind
want over een weekje komen we jullie weer verblijden met een bezoek en we kunnen wel een beetje zon gebruiken
dikke kus en tot snel
30 Januari 2010 - 12:35
Bianca:
Hiep hiep Hoera...
Weer heel even, even oud!;)
Gefeliciteerd!!
Dikke kus -
30 Januari 2010 - 18:56
Daan:
Ik weet dat je niets kan ontvangen, en waarschijnlijk lees je dit niet vandaag maar....
HAPPY BIRTHDAY!!!(en je hoort het liedje al!) -
31 Januari 2010 - 15:40
Kitty - Henk:
hé Angelle, ff gauw om je te feliciteren met je verjaardag, jij ook een beetje Hugo, verwen ze maar eens goed.
groetjes ook aan Meta en 'die ouwe', laat hem maar vrijwilligerswerk doen daar op Haiti. -
07 Februari 2010 - 19:03
Mam:
het is alweer voorbij de 16 dagen zijn omgevlogen het was weer super om jullie te zien en al de leuke dingen die we gedaan hebben op de eilandjes en het was ook fijn dat jullie ondanks jullie volle roosters toch bijna elke dag met ons konden eten (wat julie zelf ook wel heel fijn vonden zodat jullie niet in jullie crew kantine hoefde te eten)tot over 11 weekjes xxxx -
10 Februari 2010 - 15:50
Papa:
Ja kinders papa is alweer volop aan het werk ook thuis heb zelfs nog geen tijd gehad om te Pokeren begin gewoon te rillen van de afkick verschijnselen hugo alvast een fijne verjaardag gewenst en bedankt voor die super dagen bij jullie op het schip xxxxxxxxxxx (;
11 Februari 2010 - 14:58
Stefan:
Ik dacht laat ik ook maar eens wat sturen. want als ik did zo allemaal lees klinkt het wel echt geweldig. Jezus wat hebben jullie dadelijk een hoop van de wereld gezien. Dat lijkt me echt super. Hier gaat alles gewoon zijn gangetje. Ik heb het megadruk met het werk maar het is wel echt heel erg leuk. Kijk er wel naar uit dat jullie weer terug zijn zodat ik die verhalen uit jullie eigen mond kan horen, want dat klinkt toch meestal nog mooier. Nou ik wens jullie nog een hele fijne, en mooie tijd toe daar. En geniet er met volle teugen van. En dan zie ik jullie weer ergens in April.
Gegroet, stefan. -
01 Maart 2010 - 10:25
Jeroen:
Huug, alsnog gefeliciteerd met je verjaardag! Goed gevierd gisteren? -
01 Maart 2010 - 11:12
Piet:
Hugo gefeliciteerd -kweet niet of jullie dit uberhaupt nog lezen tot over 57 daagies