Hugo in zicht!!!!!!
Door: Angelle
Blijf op de hoogte en volg Hugo & Angelle
29 November 2008 | Verenigde Staten, Miami
Even weer een vrolijk (en lang!!!) berichtje om te laten weten dat het wel gewoon goed met me gaat hoor! Mijn dipje is nu wel voorbij en ik kijk er alleen maar erg naar uit om Hugo morgen weer te zien! het was gisteren echt een gedoe om op die I-pod dat kleine berichtje te schrijven zeg! Dat is echt niets voor mij! Hij bleef de woorden maar steeds veranderen dus dat was aardig irritant! Maar het is een beetje gelukt hoewel ik het best snap als jullie er niet zoveel van begrepen hoor :-)
Weer bedankt voor al jullie berichtjes en ik heb onderaan dit verhaal weer een aantal reacties gezet!
Mijn 3de week! Ineens had ik beide routes alweer achter de rug! En ook al mijn trainingen waren gedaan (HALLELUJAH!) nu heb ik verschillende certificaten waarmee ik bij verschillende rederijen aan de slag kan! Maar ik ben blij dat die saaie 'lessen' voorbij zijn hoor! Alleen het spuiten met de brandblussers en brandslang was leuk haha.
Ik merk dat het me allemaal al wat makkelijker afgaat. Ik zie het zelf al als er dingen moeten gebeuren en ik hoef niet meer veel te vragen. Ik kreeg ik de meeting weer alleen maar complimentjes dat het zo knap was dat ik in mijn tweede week al een duty day alleen deed. Blijkbaar was dat dus heel speciaal! Ook het schip krijg ik al beter onder de knie. De gasten kan ik al met bijna al hun vragen helpen en anders weet ik wel bij wie ze anders moeten zijn en ook ik verdwaal niet meer. Hoewel ik nog niet elk crew-gangetje ken, kan ik toch wel overal komen! En erg belangrijk ; ik weet nu op welk deck wij mogen zonnen! Dus ook dat heb ik al een aantal keer gedaan ;-) (helaas was het steeds te kort om alvast een kleurtje te krijgen...)
Ik kan ook erg goed opschieten met onze cruise-director, dus hij wilt mij altijd graag in de 'shows' erbij hebben. Dat is natuurlijk ook erg leuk voor mij!
Nu wordt het dus mijn taak om mijn kennis aan Hugo over te dragen haha.
Omdat ik ondertussen ook al veel mensen heb leren kennen is iedereen ook erg nieuwsgierig naar Hugo. Ik heb natuurlijk al heel veel over hem verteld enzo dus iedereen wil hem graag ontmoeten. Dat wordt nog leuk voor Hugo morgen haha. Ik ben zo benieuwd hoe dat zal gaan! Ik ben zowieso benieuwd wanneer ik hem zou zien! Op dit moment zitten we tegen een 'Code Red' aan op het schip! Dat betekend dat er een virus zich aan het verspreiden is (ik heb er ook een beetje last van, ik ben heel erg verkouden! maar gelukkig blijft het voor mij daarbij) Code Red is heel vervelend, want dat betekend dat alle staff en crew heel het schip moeten desinfecteren! Zodra de gasten morgen van boot zijn wordt er dus een grote schoonmaak gehouden. Dat kan dus ook invloed hebben op Hugo, want dan duurt het langer voordat hij het schip op kan! Ik heb al veel mensen over die schoonmaak gehoord, maar tot nu toe ben ik nog niet gevraagd, dus ik hou voorlopig lekker mijn mond haha. Ze zijn er nu trouwens ook al heel de dag mee bezig! Overal door heel het schip wordt continu gedesinfecteerd! Dat is heel vreemd hoor! Dan heb je echt het idee dat er iets raars aan het verspreiden is! Naja als het echt heel erg wordt dan moeten mensen in quarantene (hoe schrijf je dat?) en dat lijkt me helemaal niets!
Wat kan ik vertellen over vorige week? Ik ben in 2 havens van boord geweest; Jamaica en Cozumel. In Jamaica heb ik wat gegeten, maar daar bleef het ook bij want ; HET REGENDE!!!!!!! Dat geloof je toch niet? En in Cozumel was het wel heel gezellig en daarna heb ik nog lekker op het deck gelegen. Bij Labadee ben ik aan boord gebleven omdat ik dat volgende keer liever met Hugo doe en op Grand Cayman had ik mijn 2de duty day!
Verder heb ik wel een leuk nieuwtje (tenminste ik vind het leuk ;-)) Na onze parade van vorige week ben ik naar Lisa (onze dance captain) gegaan en gevraagd of ik (net als een paar andere van mijn collega's die het al kunnen) niet mocht leren om stelt te lopen! Dan mag je beide parades op stelten lopen in hele leuke kostuums! En nu ga ik volgende week waarschijnlijk mijn eerste lessen krijgen van Jeromy (Hugo's baas, een hele leuke gast!) Ik heb er echt heel veel zin in!
Over de parade van vorige week gesproken ; Zoals jullie weten hebben wij 2 parades op het schip. Op zondag als we weg gaan (dance around de world parade waar ik met een zaklamp op een disco bal schijn die de gast voor mij draagt) en de Circus parade op zaterdag. In de circusparade heb ik een hele belangrijke rol namelijk ; the elephants ass! (en ik ben niet eens de voorkant.....). Dan zit ik samen met een schotse meid van de youth staff in deze grote opblaasbare olifant. We hebben een soort ghostbusters-rukzak om om het ding opgeblazen te houden en we zijn er helemaal in vastgegespt enzo. het werkt via een slang en een batterij die wij dus op ons rug dragen. Als hij opgeblazen is worden er nog allemaal kleedjes over ons heengegooid. Niet zo'n goed idee dus als je claustrofobisch bent! Gelukkig ging het bij mij de eerste keer wel goed. Tweede keer dus wat minder.... We waren net vertrokken, stonden midden op de brug voor het begin van de Royal Promenade toen ik iets zwaars op mijn ingetapete voeten viel..... Toen ik bukte om het te pakken zag ik dat het de batterij was, dus ik zei dat tegen mijn schotse mede-olifant en op dat moment begint meteen heel de olifant in te storten! Dus we moesten achteruit de brug af en daarna uit het pak gered worden! Omdat de olifant heel snel leegloopt en er vanalles opligt kan je dus best makkelijk stikken! Gelukkig is dat niet gebeurd! En vanavond ging de olifant weer gewoon goed, dus dat kwam mooi uit :-). Als het goed is hoef ik dat toch niet meer zo vaak te doen, want straks ga ik op stelten!
Ik heb trouwens het begin van dit bericht eerder vandaag geschreven en ben nu verder gegaan. We hebben net een meeting gehad over het desinfecteren van het schip :-(. Er is dus officieel een Code Red uitgeroepen en zodra de gasten morgen van boord zijn moet het hele schip gedesinfecteerd worden door de gehele crew en staff voordat er nog iemand op en/of af mag! Balen voor mij en Hugo dus, want nu moeten we nog langer wachten!!!! En morgen is er ook nog een full-crew-imigration-inspection! Dat betekend dat alle crew en staff (op dit moment 1440!) een extra controle bij de amerikaanse ambassade moeten :-s. dat zorgt dus wel voor de nodige vertraging! Dus dan staat Hugo straks uren voor het schip te wachten terwijl ik op het schip zit en we kunnen niet naar elkaar toe........ FRUSTREREND!!!
Ondertussen is het verhaal dat ik zo down was over het feit dat Hugo en ik geen kamer samen hebben het hele schip al doorgeweest en iedereen vind het erg jammer voor ons! Dus iedereen gaat er alles aan doen om een oplossing te bedenken dat we zoveel mogelijk en zo snel mogelijk echt samen kunnen zijn! Dat is dus echt wel gaaf! Zo zie je maar dat iedereen hier heel erg bereid is je te helpen en je wel een beetje kan spreken van '1 grote familie' :-)
Afgelopen week waren er veel nederlanders aan boord! Een grote groep met wat oudere mensen en nog wat losse families. Dat was wel heel leuk, want ze kwamen steeds naar mij toe om allerlei dingen te vragen!
Op een gegeven moment toen ik net klaar was met een trivia en iets voor een gast ging halen, kwam er zo'n mevrouwtje naar mij toegerend en riep mijn naam. Ze zei dat 1 van de groep niet lekker was geworden en dat ze niet wisten wat ze moesten doen. Dus ik ben met ze meegegaan naar de kamer (wat normaalgesproken niet zou mogen!) en heb het overgenomen van de huishoudster die er niets van begreep. We kregen de dokter niet te pakken dus heb ik maar meteen het emergency-number gebeld, dat dus op 'the bridge' overgaat. Daar zeiden ze dat ze een nurse zouden sturen. Het ging om een oudere vrouw van 78. Ze was heel de dag duizelig, had het gevoel dat ze flauw ging vallen en had veel pijn in haar buik. Als je het zo leest zou je denken; "dat is toch geen noodgeval?" Nou is het zo dat deze mevrouw aankomende dinsdag geopereerd moet worden omdat haar baarmoeder verwijderd moet worden. Dus het was heftiger dan het leek. Ik ben er continu bij gebleven en heb voor ze vertaald. Toen deze mevrouw naar onze ziekenboeg werd gebracht voor onderzoeken enzo heb ik ook met vanalles geholpen en ze waren me daar heel dankbaar voor. Voor de resultaten moest ze even blijven dus heb ik er voor gezorgd dat ik die nacht mijn duty-phone had zodat ze mij konden bellen als er iets belangrijks aan de hand was of als ze mij nodig hadden voor de vertaling. Dat was wel even spannend. Uiteindelijk was er met die vrouw niet veel bijzonders aan de hand en had ze waarschijnlijk ook gewoon last van het virus of van uitdroging.... Maar sinds dat voorval waren deze mensen dus helemaal 'fan' van mij haha, dat was wel grappig als ik ze tegenkwam ;-)
Verder heb ik deze week niet veel 'avonturen' meer meegemaakt. Ik zat me vooral erg op morgen te verheugen! En nog steeds natuurlijk ;-)
Vandaag had ik wel weer een leuke dag. Ik moest weer veel dingen (alleen) doen die ik nog nooit had gedaan. Het begon bij het diamonds-ontbijt. Hoe vaker mensen met Royal Caribbean cruisen, hoe groter hun 'status' wordt. Dus als er mensen zijn die al 10x zijn meegecruist bijvoorbeeld krijgen ze een bepaalde naam. Ik weet niet welke naam er bij welk aantal hoort, maar vanmorgen hadden we dus een speciaal ontbijt met verschillende crew en staff (alleen de hoge functies hoor!) voor al onze platinum/diamond/gold diamond members. Ik moest voor de ingang van het restaurant staan en de uitnodigingen aannemen.Ik had zelf nog niet ontbeten en toen ik klaar was zeiden de mensen van het restaurant dat je altijd met dat ontbijt mee mag eten als je daar geholpen hebt. Dat was dan van een menu kaart :-D. Dus ik ben bij 2 gasten gaan zitten (daar had ik bij de ingang al mee staan praten, zij waren die dag ervoor gaan duiken en hebben oa schildpadden gezien!) en heb heerlijk ontbeten en leuk gekletst. Omdat je met het gastenrestaurant een heel mooi uitzicht over zee hebt, was het natuurlijk prachtig! Maar het allermooist was dat er halverwege het ontbijt een groep dolfijnen naast het schip kwamen zwemmen en allemaal aan het spelen waren!!! Dat was echt super om te zien! Daar werd ik meteen superblij van! Toen ik dat later tegen verschillende collega's vertelden werden ze wel een beetje jaloers.... Sommige werken al 4 jaar op het schip en hebben nog niet eens dolfijnen gezien.........
Na het ontbijt moest ik the bridge-toer doen. Dat betekende dus dat ik op de brug (de cockpit van het schip dus red.) bepaalde uitverkorene mensen mocht rondleiden (tenminste begeleiden, want ik weet daar natuurlijk niets over te zeggen!) daar was ik zelf ook heel enthousiast over, want ik was er zelf ook nog nooit geweest. Het was echt super indrukwekkend. Het mooiste was natuurlijk hun uitzicht ;-) want zij hebben het beste uitzicht van het schip, maar ook het apparatuur was erg interresant! Wat een knopjes, lichtjes, schermen, joystick etc hebben ze daar zeg! Echt gaaf om te zien wat ze allemaal kunnen!! En al die radar-beelden enzo echt te gek! Maar het gaafste was toch wel....... DAT IK WEER DOLFIJNEN HEB GEZIEN!!!!!!!! :-D. Het was een hele grote groep, waarschijnlijk wel een stuk of honderd en ze bleven maar rond de boot spelen. De 1ste officier was helemaal niet onder de indruk. Hij vertelde dat hij elke dag dolfijnen ziet!!! Die spelen graag rondom de boot. En vooral als we terug naar Miami varen en langs Cuba zijn ze er vaak. Ook zien ze op de brug vaak schildpadden en zelfs soms walvissen, wat daar wel heel zeldzaam is!!! Ik vond het echt prachtig. Dat is het jammere dat ik altijd alleen maar binnen zit... dan heb ik de kans niet echt om die beesten te zien. Maar vandaag was wat dat betreft dus wel een superdag! Na de tour heb ik ook nog voor het eerst de bellyflop competition gedaan met Leigh en Richard. Ook dat was erg leuk, want dat was op het deck bij het zwembad! Dus vandaag best veel buiten geweest, heerlijk!
Nog even over Thanksgiving. Daar heb ik dus niet veel van gemerkt. Toen het etenstijd was waren de amerikanen wel wat opgewondender en ze hadden allemaal hun mooiste kleren aan (maar ja het was formal-night en die hebben we 2x in de week, dus ook dat is niet zo speciaal) maar verder heb ik van de hele feestdag niets gemerkt! Ook bij het personeelseten was het niet zoveel bijzonders. Ze hadden wel een kalkoen, maar die moest je zelf afsnijden en de vulling was apart. Verder hadden we 's avonds nog wel een feestje, maar daar ben ik dus niet heengegaan. Ik hoop dat er met kerst wat meer van te merken is.... Dat zal trouwens wel hoor, want we gaan volgende week het schip versieren ;-). En alle crew en staff is al bezig hun cabin te versieren. Dat ga ik dus niet doen, want ik voel me pas thuis als Hugo en ik eindelijk een cabin samen hebben, nu wil ik hem nog niet versieren.
Zo ik geloof dat dat het wel zo'n beetje was, ik zal nog even op wat mensen reageren...
Ik ben heel opgewonden over morgen en ik kan niet wachten tot ik Hugo kan rondleiden en aan iedereen voor kan stellen. Haha hier kent iedereen hem in ieder geval al :-)
Kusjes aan jullie daar in de sneeuw ;-)
Angelle
@Esther (tui); ja ik geloof wel dat het fijn is om samen te wonen! Fijn dat het zo goed gaat! Ik kan ook niet wachten tot wij die cabin krijgen hoor....En hoe gaat het met de studie? Doe iedereen (naja iedereen..... de leuke mensen :-)) de groeten bij TUI, haha behalve die 2 hieronder dan ;-)
@Anne ; haha je missie wil niet erg lukken he ;-). jij hoeft niet jaloers op mij te zijn hoor! Ik weet zeker dat jij ook nog veel leuke dingen gaat doen! Met jouw opleiding is alles mogelijk op dit gebied hoor!
@Dayenna ; ja het is nog wel spannend hoor, hoewel ik mijn draai nu wel begin te vinden! Ik weet inderdaad zeker dat het nog leuker wordt als Hugo er morgen is..... En daarna kunnen we uit gaan kijken naar die cabin met zijn tweetjes! Heb jij nog leuke nieuwtjes?
@Daan ; volgende keer mag ik er vast wel af in St Maarten en dan kan Hugo lekker mee ;-). Ja die cruiseschepen zijn inderdaad huge hier! Echt vreemd als je er een hoop bij elkaar ziet! Nu ik op de brug ben geweest heb ik nog meer bewondering voor je hoor! Toen ik daar was kon ik alleen maar denken "Daan snapt dit ook gewoon allemaal"! Echt knap! Leuk dat je nu met Ben werkt! Doe hem de groeten! Ik zal waarschijnlijk deze week nog wel even bellen, dan bel ik wel weer rond vijfen als dat gaat lukken dan kunnen wij ook even praten. haha leuk dat je al aan het sparen bent! Ik zal kijken of ik een leuk dealtje kan krijgen!Ik vind het alleen maar leuk als jullie komen hoor!
Daantje, ik hou ook van jou hoor! jij blijft de enige echt queendaan! xxxx
@Inge ; haha de boot is inderdaad ietsjes groter dan die van de nijlcruise ;-) En ook ietsjes luxer ;-) en inderdaad ook iets meer entertainment haha. Hoewel we hier geen rare-draaiende-diabolo-buikdans-mannen hebben ;-) dat is dan weer jammer, die zo-veel-van-elkaar-verschillende shows had ik graag nog een paar keer gezien :-D
@Jeanette ; ik zal morgen zien hoe Hugo afgeleverd is haha, maar hij zal mij toch niet tegenvallen! Ik kijk er te erg naar uit! Wat grappig dat je over the secret begon! Op aanraden van mijn vriendin uit Chili hebben Hugo en ik die gekocht en we gaan hem samen op de boot kijken. Dus ik ben nu heel benieuwd! Maar over het algemeen ben ik wel heel positief hoor. Ik heb alleen soms moeite met het aanvaarden van veranderingen die ik liever niet wil :-). Maar gelukkig duurd dat nooit zo heel lang! We zullen jullie waarschijnlijk snel wel weer bellen en dan hoeven jullie de telefoon niet meteen af te staan ;-). Groetjes thuis! xxx
@Janneke ; ja ik hoorde dat het sneeuwt bij jullie! gaaf, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet zo heel rouwig om ben dat ik dat moet missen haha. Jammer dat je niet meer naar Bjorn en Kelly kon! Ik heb in ieder geval gehoord dat Hugo goed gefeest heeft in die 3 weken dat hij van mij verlost was haha. Naja nu kunnen we dat weer lekker samen doen :-D. Groetjes aan de lady's (en Freek natuurlijk ;-))
@Els ; ey wat leuk dat je ook op onze site terecht bent gekomen! Naja ik mag overal wel van boord hoor, maar dat lukt niet elke week. Gelukkig kom ik er de komende 6 maanden nog genoeg, dus uiteindelijk zal ik overal wel komen hoor :-) En samen met Hugo erheen gaan is natuurlijk nog veel leuker!
@papa ; Natuurlijk hou ik nog wel tijd over om een verhaaltje te schrijven! En nu worden ze alleen maar leuker, want straks is het een verhaal van Hugo en mij samen! Ik kan niet wachten, nog maar een paar uurtjes...... Ik zal binnenkort weer even bellen! Kusjes aan iedereen! xxxx
@Bianca ; leuk dat jij ook onze site bij gaat houden! Het is een prettig idee dat alle moeite om het verhaal te schrijven ook beloont wordt haha. Ja echt grappig dat jullie al sneeuw hebben gehad! Dat kan ik me nu echt niet voorstellen!
@Thea ; ey poepie! Ik heb je mail gehad! Echt superleuk! Ik zal snel een lang persoonlijk mailtje terugsturen, maar voor nu kon ik het alleen bij waarbenjij.nu houden, want ik heb weinig tijd. Moet morgen om 5:30 op :-( Lijkt de post wel ;-)
@Hairy ; ook jouw mail heb ik weer heerlijk verslonden! Zo snel mogelijk stuur ik je een verschrikkelijk lange mail terug, helemaal alleen voor jou! Want ik geniet ook steeds weer van jouw avonturen! xxx Smelly
@Henkie,Jacqueline en Michel; Wat leuk dat jullie de site ook bekijken! Hoe is het eigenlijk met de engeltjes afgelopen? Doe de groetjes in de achterhoek! AJUU
@Hugo ; Nu is het echt bijna zover! Als het goed is zijn we over 12 uur samen en dan gaat het echte leuke schipleven beginnen! Eerst wordt jij helemaal verzopen (haha wat een leuke woordspeling!) in de trainingen en moet jij al die namen en gezichten van onze 1440 collega's onthouden! Maar ik blijf bij je en ga je met alles helpen! Het is geweldig hier en met jou wordt het alleen maar perfecter! En als we goed ons best doen hebben we snel een cabin samen en dan zal de tijd hier voorbij vliegen! Het kan in ieder geval niet langzamer gaan dan de afgelopen 3 weken :-s
Lieverd, tot zo :-D en dan hoef ik geen @Hugo meer te maken, want dan worden het onze verhaaltjes!!!! JEEEE
xxxxxxxxx
30 November 2008 - 06:51
Henkie :
hallo angelle
ben blij voor jou dat hugo er nu bijna is de engeltjes zijn na twee weken al opgehaald ik wens jullie een fijne(werk) vakantie groetjes uit de achterhoek -
30 November 2008 - 10:55
Yvette:
Hey hey!!
Gelukkig hoorde ik van Hugo dat jullie een site bijhouden, anders had ik al die leuke verhalen gemist!! Ik denk niet dat ik alles terug ga lezen hoor hahahah.
Fijn dat jullie nu weer samen zijn!!!! Geniet ervan!! En ik hoop wel op wat meer foto's hoor...:)
Have Fun!
groetjes de zus van Hugo -
30 November 2008 - 13:11
Anne:
Weer niet gelukt! Jammer, haha! Maar ik ben blij dat je dipje over is en wat gaaf dat je dolfijnen gezien hebt! Heeeeel veel plezier met het rondleiden van Hugo en hem aan iedereen voorstellen ;)
Liefs, Anne -
30 November 2008 - 13:21
Daan:
Angelle,Angelle,Angelle... Om maar als een 'queendaan' te beginnen :D:D
Héej Zus,
Wees maar niet getreurd dat het in Jamaica regende, want hier hebben we al de eerste sneeuw gehad en het is hier zo koud......
Trouwens...en ik ben niet eens de voorkant... waar ken ik dat toch van :D..
Maarja, bij jullie zou de brug wel wat ingewikkelder zijn als op De Rotterdam, want die had nog wat oudere apperatuur.
Ik hoop je nog te spreken deze week, en ook veel liefs aan Hugo,
Dikke kus!
Daantje
30 November 2008 - 13:58
Mam:
lieve schat goed om te lezen dat je weer over je dip heen ben we hadden je ook niet meer gesproken dus dan weet je wel hoe het hier gaat (:'( Papa) en wat fijn dat je die mensen kon helpen dat is jouw ook wel toe vertrouwd nou lieverd sluit je ventje snel in je armen en veel plezier samen geniet ervan dikke zoen van pippeloen -
03 December 2008 - 21:52
Kitty:
hoi angelle en hugo, want volgens mij is hij er nu ook.
Gek om het over hugo te hebben terwijl ik hem niet ken. veel plezier samen en hugo pas je goed op onze angelle
kus kitty
07 December 2008 - 18:10
Kitty Den Breejen:
Hoi Angelle,
Ik hoop dat je Hugo nu bij je hebt. Ik vind het toch knap dat jullie dit een half jaar gaan doen, het lijkt me toch niet altijd makkelijk, geniet van alles wat leuk is en laat de rest maar afglijden. Als het nu niet lukt om samen een cabine te krijgen, denk dan maar dat het maar tijdelijk is. Het is toch altijd leerzaam en je wordt er alleen maar sterker van. Veel plezier en ik lees graag je verslagen dus houdt ons op de hoogte.
groet en kus van Kitty en Henk -
08 December 2008 - 09:28
Papa:
Lieverd,
Papa heeft nu ook het m cloud virus we hebben het hele weekend dvd-s bekeken we zijn gisteren aan seizoen 5 begonnen en vanavond weer verder ,en hoe ist met jou en hugo ?? kan weer niet wachten op een nieuw verhaal xxx * 1000000 papa